По американска рецепта: Тиквен пай с вкусна плънка


По американска рецепта: Тиквен пай с вкусна плънка
Снимка: Istock

Тиквата е храна, от която можете да направите пюре, салата, но и най-вкусните десерти. Отлично се комбинира както със сладки, така и със солени съставки, а сезонът ѝ е през есента.

Необходими продукти за тиквен пай по американска рецепта:

500 г тесто с къси кори (като за правене на тарти или пайове)

165 г кафява захар

1/2 чаена лъжичка канела

1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил

1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче

1/4 чаена лъжичка смлян карамфил

1/2 чаена лъжичка сол

430 г пасирана тиква

1 кутия кондензирано мляко

3 яйца

Вижте още: Жесток есенен десерт: Пълнени круши с ванилия

Начин на приготвяне:

Разточете тестото, след което го притиснете във формата (по дъното и ръба). Охладете, докато правите плънката.

Сварете тиквата, след което я пасирайте (трябва да имате 430 грама пасирана тиква).

Смесете захарта, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила в купа. След това добавете тиквеното пюре, яйцата и налейте млякото. Разбъркайте добре сместа и я изсипете във формата с корите.

По желание може да намажете кората с разбито яйце.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути. След това намалете температурата на 180 градуса и печете още 40 минути. Оставете да изстине напълно, след което сервирайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама