Подправките, които трябва да сложите в буркана с краставички, за да са хрупкави и вкусни


Подправките, които трябва да сложите в буркана с краставички, за да са хрупкави и вкусни
Снимка: Photo Mix / Pixabay

Подправките придават не само по-добър вкус на киселите краставички, но и ги правят по-хрупкави. Нашите баби са разчитали на цял набор от подправки при консервирането на краставици за зимата. Ето какво задължително трябва да сложите в буркана:

Копър

Добавете не само листенца копър, но и цели съцветия. Тази подправка не само придава невероятен вкус на краставичките, но и ги прави по-хрупкави.

Листа от касис

Много домакини смятат за задължително използването на листа от касис при консервирането на краставици.

Хрян

Листата и семената на хряна ще придадат на краставиците уникална горчивина. Освен това ще ги направят по-хрупкави.

Черешови и дъбови листа

Черешовите листа са източник на танини, които имат стягащ ефект, а дъбовите листа единствено засилват този ефект. 

Босилек

Тази подправка придава на саламура уникален вкус и аромат.

Освен това можете да добавите листа от целина, карамфил, естрагон, див чесън или мащерка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама