Постно зеле в гювеч


Постно зеле в гювеч
Снимка: supichka.com

Тази рецепта е подходяща за всички, които спазват коледните пости, а и за тези, обичащи зеле.

Необходими продукти:

1 1/2 кг прясно зеле

2 броя домати

1 супена лъжица червен пипер

1/2 кафена чаша олио

4 броя дафинов лист

4 броя бахар

Начин на приготвяне:

Отстранявате наранените листа на зелката. Нарязвате зелката на тънки ивици. Слагате нарязаното зеле слагате в гювеча, поръсвате със сол и го намачквате добре. Добавяте обелените и нарязани на дребно домати/доматено пюре, дафиновия лист и бахара и разбърквате. Слагате олиото и червения пипер и отново разбърквате.

Не е необходимо да добавяте вода. Задължително слагате гювеча в студена фурна!!! Ако сложите студения гювеч в предварително загрята фурна, то той ще се пукне! След като сте сложили гювеча със зелето във фурната я включвате на 200 градуса и забравяте за гювеча за около час. След един час го вадите от фурната и разбърквате зелето, след което го връщате във фурната за още 5 минути. След като минат и тези 5 минути зелето е готов и може да бъде сервирано.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама