Пухкави понички с крем от шоколад


Пухкави понички с крем от шоколад
Снимка: heydaniella.com

Вкусни, пухкави и доста меки. Ще обикнете тези понички от нашата приятелка Даниела Динева от първата хапка.

Необходими продукти:

За тестото с мая:

120 г захар

600-650 г брашно

1 и 1/2 ч.л. сол

½ ч.л. ванилов екстракт

20 г прясна мая или 7 г суха

40 г масло

350 мл топло прясно мляко

100 мл вода

2 яйца 

За пържене:

400-450 мл олио

За какаовия крем:

2 жълтъка

50 г захар

250 мл прясно мляко

25 г царевично нишесте

100 г черен шоколад , натрошен на парченца

Начин на приготвяне:

В купата на миксера изсипете брашното, захарта, солта и маята. Добавете мекото масло, млякото, ванилията, водата и яйцата. Замесете меко тесто и оставете на топло за 1 час, докато удвои обема си. Извадете и оформете топчета с размер 70 г. Покрийте с кърпа и оставете да втасат втори път за 1 час.

През това време направете крема: Загрейте прясно мляко в малка касерола на котлона. Отделете жълтъците от белтъците, добавете захарта, нишестето и разбъркайте леко, прибавете към топлото прясно мляко и бъркайте непрекъснато, докато се разбият всички бучки. Добавете натрошения шоколад и разбъркайте до пълното му разтваряне. Махнете от огъня и оставете да се охлади. Напълнете в пош и кремът ви е готов за пълнене на донътите.

Връщаме се обратно към тестото: След като е минал още 1 час и поничките са втасали, загрейте олио на котлона. Внимавайте при пърженето, тъй като тънкият момент е в пърженето. Да не останат сурови отвътре, ако ги пържите на висока степен. Пържете на 5 от общо 9 силата на котлона, около 4-5 минути ще са ви нужни за поничка. Обръщайте и стойте до тях. Нужно е да се изпържат равномерно от двете страни. Извадете, оставете за кратко, 2-3 минути да се изцедят върху кухненска хартия и оваляйте в захар от всички страни. Ако изстинат преканелено много, захарта няма да може да полепне върху тях. Напълнете поничките с крема и се наслаждавайте на вкуса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама