Рецепта за хрупкава и постна фокача


Рецепта за хрупкава и постна фокача
Снимка: Istock

Фокачата е традиционен италиански плосък хляб, който се приготвя на фурна. Обикновено се подправя със зехтин, сол, понякога ароматни билки, а за украса се използват лук, сирене и месо.

Днес ви представяме постен вариант на този уникален хляб:

Необходими продукти за постна фокача:

450 г брашно

200 мл хладка вода

малко зехтин

сол

захар

20 г мая

1 глава лук

4 скилидки чесън

4-5 кисели краставички или маслини

1 домат

риган

2 стръка розмарин

Вижте още: Не сте яли по-вкусен зелен фасул

Начин на приготвяне:

С хладката вода, маята, олиото, захарта и солта се замесва меко тесто. Оставете да втаса, изтънете с точилка до дебелина 2 сантиметра, след което го поставете върху предварително намазнена тава. Оставете отново да почине 20 минути.

Намажете тестото със зехтин, след което разпределете зеленчуковия пълнеж. Поръсете с риган, розмарин и едра сол и печете на 200 градуса около 40 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама