Рецепта за индийско пиле Биряни, с което ще вземете акъла на всички


Рецепта за индийско пиле Биряни, с което ще вземете акъла на всички
Снимка: Istock

Тази рецепта за леко пикантно пиле ще направи вечерята на семейството ви и гостите ви незабравимо изживяване като в 5-звезден ресторант.

Необходими продукти за индийско пиле Биряни:

300 г ориз басмати

25 г масло

1 голяма глава лук, нарязана на ситно

1 дафинов лист

3 шушулки кардамон

малка пръчица канела

1 ч. л. куркума

4 пилешки гърди без кожа, нарязани на едри парчета

4 супени лъжици къри паста

85 г стафиди

850 мл пилешки бульон

30 г кориандър

2 супени лъжици препечени бадеми на люспи, за сервиране

Вижте още: Веган рецепта за спагети Болонезе

Начин на приготвяне:

Накиснете 300 г ориз басмати в топла вода, след това измийте в студена, докато водата стане бистра.

Загрейте 25 г масло в тенджера и запържете 1 ситно нарязана голяма глава лук с 1 дафинов лист, 3 шушулки кардамон и 1 малка пръчица канела за 10 минути.

Поръсете 1 чаена лъжичка куркума, след това добавете 4 пилешки гърди, нарязани на големи парчета, и 4 супени лъжици къри паста. Гответе до ароматизиране.

Разбъркайте ориза в тигана с 85 г стафиди, след което залейте с 850 мл пилешки бульон.

Поставете плътно затварящ се капак върху тигана и оставете да заври, след това намалете котлона до минимум и гответе ориза още 5 минути.

Изключете котлона и оставете за 10 минути. Разбъркайте добре, като смесите с 15 г нарязан кориандър. За да сервирате, разпръснете върху листата от останалите 15 г кориандър и 2 супени лъжици препечени бадеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама