Рецептата за тесто за пица на Дженифър Гарнър, по която всички полудяха (ВИДЕО)


Рецептата за тесто за пица на Дженифър Гарнър, по която всички полудяха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Дженифър Гарнър определено знае как да пренесе Италия в уюта на собствения си дом! 51-годишната актриса сподели страхотна рецепта в личния си акаунт в Instagram, а именно - за пица крекер, която всъщност е пица без сос с пресни билки и зехтин.

Във видеото Гарнър разкрива, че това е основна рецепта в нейното домакинство. Въпреки че можете да използвате готов блат или замразено тесто, актрисата се кълне в рецептата си за тесто. И явно има защо - социалните мрежи буквално полудяха по нея!

Вижте още: Много вкусен и ароматен хляб с фета, розмарин и мащерка

Необходими продукти за тестото:

1 1/4 чаши топла вода (не гореща, за да не “изгорите” маята)

1/2 чаша бира

1 плик активна суха мая

2 супени лъжици зехтин

4 чаши брашно, плюс допълнително за поръсване

1 1/2 ч. л. сол

Мащерка и розмарин

Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете топлата вода и бирата в голяма мерителна чаша за течности. Изсипете половината количество в купата на миксера и добавете мая. Започнете да бъркате внимателно на ниска скорост и оставете да престои около 5 минути, докато маята се разтвори и набъбне.

Добавете останалата част от течността, олиото и 2 чаши брашно към сместа и продължете с бъркането на ниски обороти. След като започне да добива текстура на тесто, добавете сол. След това изсипете третата чаша брашно.

Когато всичко се смеси добре, превключете на “кука” за тесто и продължете да бъркате. Бавно добавете брашно, докато тестото го поеме. Крайната текстура е за “леко лепкаво”.

Добавете малко билки и оставете да се меси още няколко минути.

Предварително загрейте камъка за пица до максималните градуси на вашата фурна.

Извадете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и омесете на ръка с няколко движения, за да оформите гладка кръгла топка. Поставете тестото в дълбока намаслена купа и покрийте за един час.

Извадете тестото върху набрашнена работна повърхност. Разделете и оставете да почине за 10 минути, след това оформете в какъвто размер и форма успеете. При тестото за пица по-тънкото е по-добро!

Поставете тестото върху камъка за пица и печете, докато бухне малко. Извадете го, добавете сос, билки или каквото предпочитате и воала!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама