Салата с патладжан, сушен домат, спанак и киноа


Салата с патладжан, сушен домат, спанак и киноа

В летните горещини ви предлагаме една много вкусна и пълна с цветове салата, която е и доста хранителна, поради наличието на любимата ни киноа. Когато не разполагате с много време, спокойно можете да я поднесете като лека вечеря в компанията на чаша бяло вино.

Необходими продукти:

1 кафена чаша киноа

2 патладжана

100 г сушени домати

100 г краве или козе сирене

една шепа пресен спанак

сол на вкус

черен пипер

30 мл. зехтин

Начин на приготвяне:

Сварете киноата във вода, в съотношение 1:2 (киноа:вода). След като се разпука напълно я отстранете от котлона и охладете. Измийте и обелете патладжаните на ивици. Нарежете ги на кубчета. Поставете ги върху хартия за печене, полейте ги със струя зехтин, поръсете с малко черен пипер и сол и ги изпечете на силно загрята фурна на 230 градуса, до омекване и леко запичане. Охладете.

Прехвърлете охладената киноа в купа за салата. Нарежете сушените домати на парчета, сложете кубчетата печен патладжан, нарежете кубчета краве или козе сирене и за финал добавете една шепа по-малки листа пресен спанак. За мен патладжанът и сушения домат придават достатъчна мазнина на салатата, но по Ваше усмотрение и вкус можете да добавите и още малко, ако прецените, че е необходимо. Аз не добавих и повече сол. Идеално овкусена беше. Разбъркайте и поднесете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама