Шеф Манчев с кулинарно предизвикателство как да изкушим месоядците с постна гозба


Шеф Манчев с кулинарно предизвикателство как да изкушим месоядците с постна гозба
Снимка: Храна

"Аз нямам проблем с постната храна. Винаги може да хапна картофи на фурна, стига да има две кюфтета отстрани." Често сме чували подобни изявления в най-разнообразни формати. Наистина не е лесно да убедиш някого, който не може да седне на масата без месо, че постните гозби могат да бъдат изключително вкусни. Особено, ако имате комплект заклети месоядци вкъщи. Истински кошмар за всяка домакиня е да се справи с подобна ситуация. Шеф Манчев обаче може да завърти главата на всеки любител на мешаната скара с кулинарно предложение, в което няма и парченце месце. Като дългогодишен посланик на Lidl и на пълноценното хранене той има решение с едно постно изкушение:

Постен булгур с печени чушки, домати, пресен чесън и джоджен:

Всички необходими продукти за тази рецепта може да откриете в Lidl:

300 гр булгур

100 гр червена чушка

150 гр домат

½ връзка пресен чесън

½ връзка пресен лук

½ връзка магданоз

50 мл олио

500 мл зеленчуков бульон

джоджен

пушен червен пипер

сол

черен пипер

Начин на приготвяне: 

В добре загрята на 200° С фурна печем червената чушка за 10-15 минути и домата за 7-10 минути. Когато са добре изпечени, обелваме и двата зеленчука и ги нарязваме на кубчета.

В тенджера сипваме олиото, слагаме нарязаните чушка и домат и ги задушаваме. Добавяме ситно нарязан пресен лук, овкусяваме със сол, черен пипер, пушен пипер и джоджен.

Добавяме булгура и наливаме зеленчуков бульон. Бъркаме на бавен огън около 15-20 минути до готовност. Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан пресен чесън и магданоз.

След подобно ястие, няма любител на месото, който да остане разочарован. А и да не забравяме, че постите са стари, колкото и света. С тях хората са открили начин как периодично да разтоварват организма си, лишавайки се временно от месо и блажни продукти. Ако отворите някоя стара книга с рецепти, ще забележите, че много често продуктите и ястията са съобразени със сезоните. Напоследък все повече хора се завръщат към храненето със сезонни продукти като начин да поддържат балансирано и пълноценно меню. А както видяхме, това може да бъде и изключително вкусно.

Повече рецепти и идеи за вкусно и балансирано меню, може да разгледате на: gotvi.lidl.bg/manchev-i-shishkov

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички