Шоколадови мъфини с банан


Шоколадови мъфини с банан

Шоколадовите мъфини с банан са едно чудесно съчетание на два любими вкуса – какао и банан. Те се допълват перфектно за постигане на истинското съвършенство при мъфините.

Необходими продукти:

1/2 чаена чаша брашно

1 яйце

3 супени лъжици какао

2 банана

1 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша олио

1/2 чаена чаша кисело мляко

1 пакетче бакпулвер и 1/2 чаена лъжица сода

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата на шоколадови мъфини с банан е подготовката на продуктите. Изваждате яйцата от хладилника, за да бъдат на стайна температура, когато ги разбивате. Първо пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги сложете на страна. Добавяте към тази смес и содата.

Разбийте, най-добре е да използвате миксер или тел, яйцето, захарта, олиото и киселото мляко, като добавяте продуктите един по един. След като разбиете добре изсипвайте малко по малко сместа с брашното, като бъркате непрекъснато с миксера, за да се получат пухкави и апетитни шоколадови мъфини. Накрая добавете нарязаните на дребни парченца или пасирани банани и разбъркайте с лъжица.

Във всяка дупка на формата за мъфини сложете по една хартиена кошничка за мъфини и с помощта на лъжица сипете от сместа. Внимавайте да не напълните формите за мъфини до горе, защото по време на печене мъфините се надигат и преливат. А ако сместа е твърде много е възможно и да не се изпекат добре. Затова пълнете формата до 2/3 от обема ѝ. Изпечете шоколадовите мъфини с банан в предварително загрята на 180 градуса фурна. Мъфините са готови, когато бучвайки ги с клечка за зъби по нея не остава от сместа. Друг индикатор, че мъфините са изпечени е, когато кухнята се изпълни с аромат на кексчета и вие едва се сдържате да не си гризнете един. 

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама