Шоколадово-портокалов френски тост


Шоколадово-портокалов френски тост
Снимка: Istock

Ако искате да превърнете закуската със семейството си в истински празник, то този шоколадово-портокалов френски тост трябва да присъства на трапезата ви.

Необходими продукти шоколадово-портокалов френски тост:

4 дебели филийки панетоне

2 с. л. мармалад

40 г черен шоколад, начупен на парчета

3 яйца

300 мл пълномаслено мляко

1 ч. л. ванилов екстракт

1 портокал, обелен и нарязан на филийки

¼ ч. л. смляна канела

2 с. л. масло

2 с. л кленов сироп

пудра захар, за поръсване

кисело мляко или крем фреш за сервиране

Вижте още: 3 глазури за бисквитки, кексчета торти

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 140 градуса. Изрежете джоб отстрани на всяка дебела филия панетоне с помощта на малък, остър нож, след това добавете с лъжица една четвърт от мармалада и пъхнете една четвърт от шоколада във всеки джоб.

Разбийте заедно яйцата, млякото, ванилията, портокаловата кора и канелата в плитък съд. Потопете всяка филия хляб в яйчената смес, като се уверите, че двете страни са напълно покрити.

Разтопете ½ супена лъжица от маслото в голям тиган на средно силен огън. Поставете напоена филия хляб в тигана и гответе до златисто кафяво и хрупкаво, около 2-3 минути от всяка страна. Повторете с останалите резени. Дръжте препечените филийки топли в слаба фурна, докато печете следващата, като добавите още масло, ако е необходимо.

Сложете резенчетата портокал в тиган с кленовия сироп и загрейте на слаб-среден огън, докато пуснат част от сока си. Поръсете френския тост с пудра захар и отгоре намажете с киселото мляко, резенчетата портокал и топлия кленово-портокалов сироп.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама