Сладки с ябълки и канела


Сладки с ябълки и канела
Снимка: supichka.com

Тези сладки с аромат на ябълков пай са още една идея за по-полезно подслаждане на деня.

Необходими продукти

1 средно голяма ябълка

1 чаена чаша брашно

1 чаена чаша овесени ядки

120 грама краве масло

1/2 чаена чаша захар

1 яйце

1/2 чаена лъжица канела

1/2 чаена лъжица бакпулвер

1/4 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

В купа пресявате брашното заедно с бакпулвера. Добавяте към тях солта, овесените ядки, канелата, ванилията и разбърквате. Разбивате захарта, мекото краве масло и яйцето с помощта на миксер/тел за разбиване.

Смесете течната и сухата смес, като разбърквате до получаване на нееднородно тесто. Приберете тестото във фризера за минимум 30 минути, за да стегне добре. Тестото може да престои във фризера и няколко часа.

От тестото, веднага след като извадите от хладилника, оформяте топчета с големина на орех, които нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 13-15 минути, или докато ябълковите сладки придобият апетитен златист цвят.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички