Сладкиш с шамфъстък без брашно с шоколадов ганаш


Сладкиш с шамфъстък без брашно с шоколадов ганаш
Снимка: Facebook

Предлагаме ви една много интересна рецепта за десерт за любителите на шамфъстък.

Необходими продукти за сладкиша с шамфъстък:

1 чаша суров и обелен шамфъстък

1 чаша пудра захар

4 големи яйца

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

½ чаена лъжичка бакпулвер

щипка сол

за шоколадовия ганаш:

1 чаша чипс от черен шоколад

½ чаша готварска сметана

1 супена лъжица масло

Вижте още: Здравословно тирамису с оризовки (ВИДЕО)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 175°C. Покрийте дъното на кръгла форма за торта с хартия за печене. В кухненски робот пасирайте шамфъстъците, докато станат фино смлени.

В голяма купа комбинирайте смлените шамфъстъци и пудрата захар. Добавете яйцата, екстракта от ванилия, бакпулвера и щипка сол. Разбъркайте, докато всичко се смеси добре и стане гладко.

Изсипете тестото в подготвената форма за торта. Печете около 25-30 минути или докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе чиста. Оставете сладкиша да се охлади във формата за 10 минути, след което го прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно.

Приготвяне на ганаша: В малка тенджера загрейте сметаната на среден огън, докато започне да къкри. Свалете от котлона и добавете парченцата шоколад и маслото. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка.

След като сладкишът се охлади, изсипете шоколадовия ганаш отгоре, като го оставите да се стича отстрани. Оставете ганаша да стегне малко преди да нарежете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама