Сочни пилешки крилца със соев сос и червени боровинки на Air-fryer


Сочни пилешки крилца със соев сос и червени боровинки на Air-fryer
Снимка: Istock

Тези пилешките крилца са идеални за коледна филмова вечер или събиране с приятели. Стават бързо и лесно, стига да спазва рецептата стъпка по стъпка.

Необходими продукти за сочни пилешки крилца:

1 кг пилешки крилца

3 с.л соев сос

6 с.л сос от червени боровинки

1 ч. л. сух риган

2 скилидки чесън, счукани

2 ч.л джинджифилова паста или прясно настърган джинджифил

2 с.л растително масло

Вижте още: БЕЗ брашно: Бруни с тиква и шоколад

Начин на приготвяне:

Подсушете пилешките крилца с помощта на чиста кърпа или кухненска хартия (това помага, за да сте сигурни, че крилцата стават хрупкави). Загрейте Аir-fryer до 200С. Комбинирайте соевия сос, соса от червени боровинки, ригана, чесъна, джинджифила и растителното масло в малка купа. Сложете пилешките крилца в голяма купа, след това изсипете сместа върху тях.

Смесете всичко и разбъркайте добре, така че пилешките крилца да са добре покрити. Поставете крилцата в кошницата на Аir-fryer и гответе за 15-20 минути на 200C (или 20-25 минути на 180C, ако са замразени), като ги обърнете по средата, докато се изпекат и започнат да покафеняват по краищата. Може да се наложи да направите това на две партиди в зависимост от размера на вашия Аir-fryer.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама