Соленки с три вида семена


Соленки с три вида семена
Снимка: harryandlexy.com

Ароматни и засищащи малки хапки. Чудесно си пасват с кисело мляко за следобедна закуска или с чаша горещ чай за закуска.

Необходими продукти:

350 гр брашно

250 гр сирене

250 гр кисело мляко

100 мл олио

2 с.л. ленено семе

1 с.л. черен ким

1 с.л. чиа семена

1 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в купа. Избутайте с лъжица брашното към стените на купата, за да се образува кладенче по средата.

Сипете киселото мляко в чаша или купа. Добавете му содата за хляб. Разбъркайте и оставете настрана за няколко минути да шупне.

Натрошете сиренето на ситно и го изсипете в брашното.

Добавете семената, олиото и киселото мляко. Бъркайте с лъжица, докато сместа се хомогенизира.

Пуснете фурната да се загрява на 180°С. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Гребнете 1 с.л. от сместа и с помощта на вилица я избутайте върху хартията за печене. Оформете с вилицата соленката в кръгла форма и я „разрошете“ отгоре.

Повторете с останалото тесто като оставяте разстояние между соленките, за да не се залепят по време на печене и ги правете еднакви по големина.

Пъхнете във фурната и печете около 12-15 минути или докато соленките придобият хубав златист цвят. Извадете и оставете да изстинат.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички