Супер трикове при приготвянето на тиква


Супер трикове при приготвянето на тиква
Снимка: iStock

Тиквата е изключително полезна, затова трябва да си я хапваме по-често. Особено през зимата тя е доста предпочитана, поради тази причина ще ви дадем някои ценни съвети как да си я приготвяте:

1. Сигурни сме, че ви е много трудно да белите тиква. Е, трябва да знаете, че това дори не е нужно. Най-разпространените тикви могат да се ядат с кората. Тя лесно се бели само в някои конкретни случаи. За всички останали като тиква на фурна, крем супа, сосове, сладкиш или тиквеник спокойно я запазете, като това ще добави един сладък, леко орехово-кестенов вкус към ястието.

2. Супата е станала по-гъста от желаното? Това можете да коригирате с един-два черпака течност (портокалов сок, кокосово мляко или водата, в която е варена).

Вижте още: Колко сорта тиква има и как да изберете правилния

3. Варенето на тиква има добра алтернатива в лицето на печенето. С него тя запазва вкуса и текстурата, без да си губи соковете и да се разводнява. И така е прекрасна за пюре или плънка. Разбира се, има рецепти, в които варенето няма алтернатива.

4. При съхраняване в хладилник я увивайте добре, за да не изсъхва и окислява, с което губи вкус и хранителни качества. Не я замразявайте, защото така напълно ще я похабите. Съхранявайте я цяла, на стайна температура до няколко седмици, а в хладни и тъмни помещения – до няколко месеца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама