Супер вкусен класически коледен пудинг


Супер вкусен класически коледен пудинг
Снимка: Istock

Този класически лек коледен пудинг освен вълшебен вкус е и с вълшебен аромат благодарение на типичните за сезона подправки. А приготвянето му е толкова лесно, че дори не ви трябва кухненска везна.

Необходими продукти за класически коледен пудинг:

1 ч.ч. стафиди

1 ч.ч. самонабухващо брашно

1 ч.ч. ситно настъргано масло (около 115 г)

1 ч.ч. кафява галета

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. сурови ядки микс ядки

1 ч.л. канела

1 пакетче ванилия

1 ч.ч. мляко

1 голямо яйце

масло, за намазване

За масления крем:

85 г масло

100 г захар

200 мл сметана

1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

За пудинга изсипете първите шест чаши в купа заедно с подправките, след което разбъркайте млякото и яйцето. След като се смесят добре, прехвърлете в намазнен съд за пудинг.

Покрийте с двоен слой намазано с масло фолио, като направите плисе в центъра, за да може пудингът да втаса. Завържете здраво фолиото с конец, след което го поставете в съд за готвене на пара или голям тиган, съдържащ достатъчно леко кипяща вода, за да достигне половината от стените на купата. Варете на пара, покрито с капак, за 2 часа и половина. Проверете нивото на водата по време на готвене, долейте, ако е необходимо. Ако сервирате веднага пудинга, разопаковайте и обърнете върху дълбока чиния.

За масления крем:

Сложете всичко в тенджера и оставете бавно да заври, като разбърквате. Оставете да шупне за 2-3 минути, като продължавате да разбърквате, докато захарта се разтвори и сосът придобие бледокарамелен цвят и леко се сгъсти. Свалете от котлона. Изсипете крема върху пудинга и украсете с целите ядки микс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама