Свински котлети с череши


Свински котлети с череши

Ако обичате комбинацията сладко-солено, тази рецепта от vremezagotvene.bg със сигурност ще ви допадне.

Необходими продукти:

2 свински котлета

20 мл зехтин

черен пипер

сол

200 гр обезкостени череши

30 мл оризов оцет

½ с.л. соев сос

1 к.л. сусамово олио

корен джинджифил

за сервиране:

листа свежа салата

червена чушка

резени лимон

Начин на приготвяне:

Окрехкотете свинските пържоли от двете страни. Овкусете ги със сол и черен пипер. Срежете обезкостените череши на половинки. Изсипете ги в купа, прибавете 30 мл оризов оцет, ½ с.л. соев сос и 1 к.л. сусамово олио.

Обелете и нарежете парче корен от джинджифил първо на тънки листинцо , а след това на тънки ивички. Сипете ги в купата. Разбъркайте хубаво.Сложете тиган на котлона да загрява на максимална температура. Сипете 20 мл зехтин.Когато мазнината се сгорещи сложете котлетите. Веднага обърнете няколко пъти за побелее и да се запечата. Сложете капак на тигана. Извадете котлетите когато получат нужния ви загар, но не ги препържвайте, за да не изсъхнат.

В същия тиган сипете черешовата смес. Разбъркайте. Не пържете черешите, а леко ги сотирайте.

Сервирайте котлетите върху листа свежа салата.Поръсете със сотираните череши и сос. Украсете при желание с парченца червена чушка и резени лимон

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама