Свински винен кебап


Свински винен кебап
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

800 г свинско месо

2 глави лук

2 стръка праз

1 ч.ч. червено вино

1 с.л. брашно

5 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

сол

1 дафинов лист

За гарнитура:

1 ч.ч. ориз

3 ч.ч. вода

1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Свинското месо (800 г) се нарязва на хапки, лукът (2 глави) на полумесеци, а празът (2 стръка) - на колелца. Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото, и варенето продължава до полуомекване на свинското. Прибавят се червеното вино (1 ч.ч.), брашното (1 с.л.), размито в доматеното пюре (5 с.л.), и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от ориз (1 ч.ч.), сварен в подсолена вода (3 ч.ч.) до пълна готовност и овкусен с масло (1 с.л.). Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама