Свинско със сини сливи


Свинско със сини сливи

Ако обичате комбинацията месо-плодове, трябва да пробвате тази рецепта от приятелите ни vremezagotvene.bg

Необходими продукти за 3 порции:

1 свинско бонфиле

1 голяма глава лук

4-5 сини сливи

4 стръка мащерка

сол

бял пипер

2 с. л. шамфъстък

½ с. л. зехтин

½ с. л. масло

щипка кафява захар

3 резена бекон

6 дребни лукчета

за соса:

1-2 с. л. цели ядки шамфъстък

1 с. л. масло

4 сини сливи

 

30-40 мл бренди за фламбиране

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на полумесеци, сложете го да се запече на сух тиган. Добавете обезкостените и нарязани сливи, мащерката, сол, бял пипер, зехтина и маслото. Поръсете с кафявата захар, оставете леко да карамелизира.

Оформете филето като джоб. Овкусете със сол и пипер. Подредете резените бекон със застъпване, отгоре сложете филето. Изсипете плънката, завийте на руло и увийте във фолио. Сложете разполовените лукчета на дъното на тавичката и поставете отгоре рулото.

Сложете тиганче на котлона, запечете шамфъстъка. Добавете маслото и сливите, фламбирайте с брендито. Изключете котлона.

Сервирайте месото с печените лукчета и соса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама