Тайната на пухкавите палачинки


Тайната на пухкавите палачинки
Снимка: iStock

Много начинаещи готвачи се сблъскват с един проблем: палачинките, които правят, накрая приличат на гума. За да станат меки и пухкави, трябва да знаете една тайна.

А именно: пухкави и въздушни палачинки ще получите, ако разбиете жълтъците и белтъците поотделно. Две яйца са достатъчни за една стандартна порция палачинки.

При отделната обработка на жълтъците и белтъците се получава изключително деликатно тесто, което прави продуктите пухкави и много вкусни. Важно е също така палачинките ви да не са твърде дебели и тестото да не е прекалено гъсто.

Жълтъците трябва да се разбият със захарта, а след това да се добавят всички останали съставки. В самия край се добавят разбити белтъци с щипка сол. Смесете ги внимателно със силиконова шпатула с останалите съставки.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама