Тайните за хрупкаво и вкусно кисело зеле


Тайните за хрупкаво и вкусно кисело зеле
Снимка: iStock

В сезона на киселото зеле сме. То ще присъства на всяка трапеза, а зелевият сок е любимо питие, което има и много ползи за здравето.

Ако искате да си похапвате вкусно и хрупкаво зеле за празниците, то именно сега е времето да се заемете със зимнината.

За да се получи супер вкусно и хрупкаво, първо трябва да изберете правилните зелки.

Важно е листата на зеленчука да са добре свити. Ако има някакви наранявания по тях, то по-добре не ги избирайте.

Друг начин, по който може да разберете състоянието на зелето е кочанът.

Ако той е сух и прояден, това значи, че зелето е развалено отвътре.

В случай, че желаете да оцветите зелевия сок, поставете няколко червени зелки в бидона.

Както споменахме, зелевият сок е полезен, но не прекалявайте с него, защото съдържа доста сол.

За да се запази киселото зеле за по-дълго време, в бидона се поставят няколко кочана хрян.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама