Така ще премахнете цялата "химия" от пилешкото месо


Така ще премахнете цялата "химия" от пилешкото месо
Снимка: Pixabay.com

Закупеното от магазина пилешко месо е много по-различно от домашното. Но всеки има възможност да си набави месо от домашно отгледани птици. Но всеки може да изпълни тези 3 лесни и прости стъпки, които гарантират изчистване на месото от всички добавки и хормони в него.

1. Отстраняване на кожата и мазнините преди готвене

Не забравяйте, че най-много "химия" се съдържа в кожата и мазнините на пилешкото, така че те трябва да бъдат отстранени преди готвене.

2. Накисване на пилешкото в сол и оцет

Пилето се накисва в сол и оцет за няколко часа, след което се сварява. Накиснатото със сол пилешко месо не е необходимо да се осолява по време на готвене.

6 ГРУБИ ГРЕШКИ ПРИ ГОТВЕНЕТО НА ПИЛЕШКО МЕСО

3. Варене на пилешкото месо в подсолена вода

Преди да сготвите пилешкото е добре да го залеете с подсолена вода. Сложете тенджерата на котлона и я оставете там до кипене. След като заври, първият бульон трябва да се изхвърли и след това месото да се сготви според рецептата. Солта ще изчисти напълно всички вредни добавки от пилешкото. Във водата, в която го варите, може да добавите не само сол, но и оцет, особено ако месото не мирише много добре.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама