Тази рецепта за ризото е хит в Италия


Тази рецепта за ризото е хит в Италия
Снимка: iStock/Guliver

Ризото е традиционно италианско ястие, с което е сигурно, че ще спечелите сърцето на всеки мъж.

Необходими продукти за ризото:

750 мл зеленчуков бульон

225 г ориз арборио

125 мл бяло сухо вино

30 г прясно настърган пармезан

20 мл зехтин

20 г масло

2 супени лъжици прясно нарязан магданоз

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 супена лъжица зехтин

сол и черен пипер - на вкус

Вижте още: Тази крем супа от тиква е хит в мрежата

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и маслото в голям тиган и запържете ситно нарязания лук. Запържете лука, докато омекне, около пет минути.

Добавете наситнения чесън и запържете още половин минута.

Добавете ориза в тигана, разбъркайте всичко и оставете да се запържи за няколко минути. Залейте ориза с виното. Гответе всичко заедно, докато течността се изпари.

Покрийте ориза с една трета от затопления зеленчуков бульон. Гответе, като разбърквате от време на време, докато оризът поеме цялата течност.

 

Повторете процеса. Залейте ориза, докато поеме цялата течност – това ще ви отнеме между 15 и 20 минути.

Внимавайте да не "преварите" ориза при топлинната обработка. Ризотото е идеално, когато оризът е напълно сварен, но все още "твърд" на пипане.

Махнете ориза от котлона, посолете го и го задушете, разбъркайте с настърган пармезан и сервирайте веднага с пресен магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама