Това е най-здравословната закуска


Това е най-здравословната закуска
Снимка: iStock/Guliver

Чиa oзнaчaвa "cилa" нa eзиĸa нa мaитe, a ceмeнaта oт чиa ca пoзнaти ĸaтo "xpaна зa бeгaчи", зaщoтo се изпoлзвaт ĸaтo гopивo за бягане на гoлeми paзcтoяния. Освен това, крият огромни ползи, които включват нaмaлявaнe нa пpизнaцитe нa cтapeeнe, по-здрава кожа, пoдĸpeпa нa cъpцeтo и xpaнocмилaтeлнaтa cиcтeмa и изгpaждaнe нa пo-здpaви ĸocти и мycĸyли. За силен старт на деня опитайте тази лесна, вкусна и много хранителна закуска.

Необходими продукти:

400 грама кисело мляко

3 супени лъжици чиа

10 броя ягоди/боровинки + 1 манго (или друг плод по избор)

1/2 супена лъжица мед

УНИКАЛНО ВКУСНО КОКОСОВИ БОНБОНИ БЕЗ ЗАХАР

Начин на приготвяне:

Семената чиа са хрупкави в сухо състояние и абсорбират течности сравнително бавно, затова е най-добре да ги разбъркате с киселото мляко и меда от предишната вечер, за да са готови сутринта.

Обелете и почистете мангото. С помощта на блендер или пасатор разбийте на пюре и разпределете на дъното на три купички. Върху него разделете по равно киселото мляко с накиснатите семена чиа. Измийте ягодите и ги пасирайте. Ягодовото пюре също разпределете по купите.

Вашата закуска е готова и богата на фибри, омега-3 мазнини, протеини, витамини и минерали.

Ако използвате други плодове, имайте предвид, че е добре да бъдат по-сладки, в противен случай е препоръчително да увеличите количеството мед.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама