В две стъпки: Домашно масло с пармезан


В две стъпки: Домашно масло с пармезан
Снимка: Thinkstock

С четири съставки и само в две лесни стъпки можете да направите идеално пенливо пармезаново масло, което ще стане вкусна част от вашето ежедневие. Ще придаде изобилие от вкус на всичко, върху което го намажете, а за закуска не пропускайте да го опитате с препечен хляб.

Необходими продукти за домашно масло с пармезан:

250 грама масло, нарязано на ситно, на стайна температура

2 счукани скилидки чесън

1/2 чаена лъжичка смлян сладък пипер

40 грама пармезан, нарязан на ситно

Вижте още: Много вкусно: Спанак с ориз

Начин на приготвяне:

Сложете маслото, скилидката чесън, черния пипер и пармезана в блендер и пасирайте, докато всичко се смеси добре.

Прехвърлете с лъжица в стъклена чиния за сервиране, която има и собствен капак.

Поставете в хладилника за час, за да се охлади.

Сервирайте с препечен хляб и поръсете с още пармезан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама