Веган пастет от червена леща със сушени домати и маслини


Веган пастет от червена леща със сушени домати и маслини

Обичате пастет, но не обичате дробчета или сте веган и не консумирате животински продукти. Представяме ви една лесна и много вкусна алтернатива на пастета, приготвена от червена леща със сушени доматчета и маслини. Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова. Червената леща дава толкова много възможности за експериментиране - в супи, салати, дипове и кюфтета. С нея ще си осигурите необходимата доза протеини, желязо и фибри, както и антиоксиданти и фолиева киселина.

Поднесете пастета, намазан, върху солени крекери, които можете да приготвите по тази рецепта сами или върху меко хлебче.

Необходими продукти:

1 ч.ч. червена леща

100 г сушени домати

100 г маслини Стафида

1 скилидка чесън

100 г орехи

1/2 ч.л. кимион

2 с.л. зехтин

2 с.л. лимонов сок

сол

Начин на приготвяне:

Сварете лещата в тенджера за около 15 минути в 1 и 1/2 ч.ч. вода. Охладете я.

Леко запечете на сух тиган орехите и ги сложете в блендера. Добавете сушените доматчета, маслините, почистени от костилки, скилидката чесън и зехтина и пасирайте. Добавете сварената, червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладкост. Прехвърлете в купа, полейте със струя зехтин и поръсете с щипка червен пипер.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама