Виенски щрудел с готови кори


Виенски щрудел с готови кори
Снимка: Istock

Виенският щрудел е едно от националните ястия на Австрия, което, за разлика от ябълковия пай, съдържа и сушени плодове, като стафиди или кайсии, и често се сервира гарнирано с гладък ванилов сос или с топка сладолед.

Необходими продукти за виенски шрудел:

1 опаковка кори

1 кг кисели ябълки

100 грама захар

50 грама разтопено масло

канела

ром

150 гр. стафиди

Вижте още: Есенно изкушение: Крем карамел с тиква

Начин на приготвяне:

Взема се един лист от корите и се намазва с разтопеното масло и върху него наредете ябълките, които предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета.

Върху тях поръсете захар, канела и стафиди, които предварително сте накиснали в ром. Навийте на руло и го поставете в намаслена тава. Така направете с останалите кори все едно правите тиквеник.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час до 40 минути, докато тестото хване златиста коричка. Оставете леко да се охлади, нарежете на няколко части, поръсете с пудра захар и поднесете с бита сметана или ванилов сладолед.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама