Вита баница с праз, гъби и кисели краставички


Вита баница с праз, гъби и кисели краставички

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница (около 10 кори)

3 стръка праз

200 гр сурови гъби

5-6 кисели краставички

1 ч.л. едро счукан пипер на зърна (микс от черен, розов, зелен и бял)

1 ч.л. суха или прясна мащерка

100 гр зехтин

100 гр прясно мляко

сол

Начин на приготвяне:

Изчистете и нарежете праза на дебели кръгчета. Измийте гъбите и ги нарежете на по-едри парчета. В тенджерка загрейте малко зехтин и задушете на слаб огън праза и гъбите докато омекнат. Добавете сол на вкус, счукания пипер и мащерката. Разбъркайте добре и оставете да се охлади. Добавете нарязаните на кръгчета кисели краставици.

Застилете една кръгла тава (диаметър 25 см) с хартия за печене, намажете хартията с малко зехтин и включете фурната на 180 градуса да загрява.

Разделете плънката на 5 равни части.

Извадете корите от опаковката. Намажете най-горната кора със зехтин и я обърнете с мазната страна към долната. Разстилете една част от плънката върху кората. Хванете двете кори заедо и навийте на не много стегнато руло. Готовото руло, завийте в кръг под формата на охлюв, пак не много стегнато. Сложете го в центъра на тавата. Повторете с останлите кори. Всяко следващо руло навивайте в кръг около първото.

С нож надупчете навитата баница. Смесете останалия зехтин с млякото и хубаво намажете баницата. Поръсете с мащерка и сложете да се пече във фурната. Печете 20-25 минути на програмата за печене отдолу, след това превключете за печене отгоре за още 15-20 минути. Извадете след като се зачерви.

Сервирайте топла или студена.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама