Вкусна мусака с тиквички


Вкусна мусака с тиквички
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

1,5 кг. тиквички

500 гр. свинска кайма

2 с.л. доматена паста

3 скилидки чесън

1/2 връзка пресен лук

магданоз

сол на вкус

За заливката:

3 яйца

200 гр. заквасена сметана

малко сол

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките се нарязват на по-едри кубчета след това се бланшират за кратко във вряща вода. Оставете да се изцедят хубаво в гевгир.

2. Каймата се запържва за кратко. Сваля се от котлона и тогава се добавят всички подправки и се обърква. Лукът и магданозът се нарязват, а чесънът се пресова.

3. Тиквичките и каймата се изсипват в тава и объркват хубаво. Слага се да се пече във фурната на 200 градуса за около 30 минути. Ако има течност, внимателно накланям тавата и изливам.

4. Накрая се прави заливката. Яйцата и сметаната се разбиват на ръка. С тази смес се залива мусаката и се връща във фурната да се доопече.

Да ви е сладко!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама