Запечени смокини със сирене и прошуто


Запечени смокини със сирене и прошуто
Снимка: iStock/Guliver

В сезона на смокините - една идея за апетитно предястие.

Необходими продукти:

12 средно големи смокини, не прекалено узрели

80-100 гр козе сирене

1 1/2 с. л. мед

1 1/2 с. л. мащерка

прясно смлян черен пипер

6 резена прошуто, разрязани наполовина по дължина

50 гр кедрови ядки

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

С остър нож разрежете на кръст смокините до средата. Вътре сложете козе сирене (около 1 1/2 ч. л. на смокиня). Не ги препълвайте.

Полейте смокините с мед, след което поръсете с мащерка, черен пипер и кедрови ядки.

Увийте всяка смокиня с 1/2 резен прошуто. Ако се наложи, може да използвате клечка за зъби, за да се захване по-добре.

Наредете смокините в тава, покрита с хартия за печене. Печете около 10-12 минути.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама