Запечени смокини със сирене и прошуто


Запечени смокини със сирене и прошуто
Снимка: iStock/Guliver

В сезона на смокините - една идея за апетитно предястие.

Необходими продукти:

12 средно големи смокини, не прекалено узрели

80-100 гр козе сирене

1 1/2 с. л. мед

1 1/2 с. л. мащерка

прясно смлян черен пипер

6 резена прошуто, разрязани наполовина по дължина

50 гр кедрови ядки

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

С остър нож разрежете на кръст смокините до средата. Вътре сложете козе сирене (около 1 1/2 ч. л. на смокиня). Не ги препълвайте.

Полейте смокините с мед, след което поръсете с мащерка, черен пипер и кедрови ядки.

Увийте всяка смокиня с 1/2 резен прошуто. Ако се наложи, може да използвате клечка за зъби, за да се захване по-добре.

Наредете смокините в тава, покрита с хартия за печене. Печете около 10-12 минути.

 

 

 

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама