Здравословен и лесен хляб от лимец без месене


Здравословен и лесен хляб от лимец без месене
Снимка: istockphoto.com

Необходим продукти:

500 г пълнозърнесто от едрозърнесто брашно от лимец 

400 мл хладка вода 

1 ч.л. сода бикарбонат 

1 ч.л. хималайска сол 

1-2 с.л. ябълков оцет 

3 с.л. кисело мляко 

Вижте още: Най-вкусната домашна майонеза, която сте опитвали

Начин на приготвяне:

Изсипвате брашното и солта в купа и ги смесвате добре.

Отделно слагате содата и я заливате с оцета. Разбъркайте добре. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте, докато сместа шупне. Използвайте кисело мляко с висока масленост или домашно, ако имате.

Изсипете при брашното и започнете да бъркате с лъжица, като добавяте постепенно водата. Тестото не се меси, става гъсто и лепкаво.

Изсипете във форма, покрита с хартия за печене или намазана с олио и поръсена с брашно. Загладете тестото с мокра лъжица или ръка, за да се получи гладка коричка.

Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 60 минути. Ако искате хлябът да стане с по-мека коричка, сложете съд с вода във фурната.

Когато е готов, извадете хляба, намажете го с вода и го завийте с кърпа. Оставете го да изстине, преди да го разрежете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама