5 идеи за коледни подаръци с добра кауза


5 идеи за коледни подаръци с добра кауза
Снимка: iStock/Guliver

Много хора вече са осъзнали, че с пари не само могат да се купят подаръци на любимите хора, но и да се подкрепи дадена кауза. И докато опашките пред големите хипермаркети не вдъхват особено доверие в рационалното мислене на потребителите, то ние сме убедени, че има доста хора, които биха искали със своите коледни подаръци да дадат и добавена стойност за определена кауза, която си заслужава. Наистина има адски много подобни инициативи, но ние днес ще ви предложим само 5 от тях. Сигурни сме, че каквото и да изберете, няма да съжалявате за направеното добро!

1. Тематична украса и вкусни меденки

Фондация „Светът на Мария” предлагаме ръчно изработени сувенири и ароматни меденки. Te са изработени с много любов и внимание от хора с интелектуални затруднения и доброволците, които помагат.

2. Плюшени играчки за малките

Имате невероятна възможност да зарадвате вашия мъник с готини играчки и коледна украса, изработени от майките на деца с увреждания от ОЛЕ МАЛЕ.

3. Суичър, тениска или аксесоар

За всеки продукт, закупен от GORA, се отделят средствата, необходими за засаждането на съответния брой дървета, посочен под продукта.​

4. Шоколад

Кой не обича шоколад, още повече по време на празници? Тази година изберете ръчно правен такъв, а 100% от сумата, която ще вложите в него, отива в подкрепа на дейността на платформата TimeHeroes.org.

5. Ръчно правен сапун

ДарПазар е платформа за социални предприемачи, съставена от над 32 граждански организации, които работят за множество социални каузи (хора с умствени затруднения, жени в риск, бежанци и др.) или подкрепят значими теми (опазване на околната среда или на традиционните занаяти). Предлагат селекция от най-добрите предложения на социалните предприятия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама