5 неща, които никой не ви казва за развода


5 неща, които никой не ви казва за развода
Снимка: iStock/Guliver

През последните няколко години глобалният процент на разводи се е увеличил с 251,8%. Може би и затова толкова много хора се решават на важната стъпка да се врекат във вечна вярност, знаейки че ако нещата не се получат, имат „План Б”. Но ето кои са 5-те неща, които никой не ви казва за развода.

1. Приятелите ви ще избягат

Женените приятели, познати и двойки ще тичат „през глава”, когато чуят за развода ви. Случайно да не се окаже заразно, нали се сещате? В момента, в който една привидно щастлива двойка признае собствената си дълбока, тъмна тъга и реши да направи нещо по въпроса, всички останали започват да поставят под въпрос собствените си бракове. Не всеки е в състояние да гледа обективно на друга двойка, без да сравнява ситуацията със своята. Хората не са готови да се взират в огледалото и да си задават тежки въпроси. И това е нормално.

6 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЛЮБОВТА СЛЕД РАЗВОД

2. Гостуването с приспиване ще се промени

Вземете например семейните ваканции и груповите бягства през уикенда. Да бъдете част от двойка означава, че винаги сте с приоритет при разпределянето на стаите. Този „лукс“ не е гарантиран, след като се разведете. Свикнете с разтегателния диван и леглото в споделена стая с вашия племенник тийнейджър, майка ви и т.н.

3. На челото ви има червено „Р за Разведена”

Не можете да го видите, но го има. Там е. Свиквайте. В крайна сметка ще го носите с гордост. Засега просто знайте, че е там и информира хората как да се отнасят с вас. Ако на улицата срещнете човек, когото познавате, когато сте били женени, в очите му се появява нов поглед. Съчувствие? Загриженост? Опитва ли се да усети вашето психическо състояние? Това е невидимото „Р за разведени“ на челото ви, което обърква хората, когато се опитват да направят оценка на ситуацията и четат между редовете.

4. На вас се гледа като на заплаха

Жените ще си помислят, че искате мъжете им. Да, знаем, че е стереотипно. Но е факт, че някои жени са заплашени от силни, успешни, щастливо самотни жени. И защо да не бъдат? Разведените жени, които управляват собствения си живот и създават свои собствени пътища към щастието, са хора, които трябва да се имат предвид.

5. Ще се чудите дали сте направили правилния избор

Най-вече по време на тихите моменти, когато откриете, че ще украсявате сами за Коледа, защото децата ви са с бившия. Или самотната съботна вечер, когато бивши приятели вечерят заедно и публикуват във Facebook. Щеше ли да е по-лесно просто да останете омъжени? Вярвайте повече в себе си. Добре е да погледнете назад. Всички трябва да се замислим, за да се учим и да продължим. Доверете се, че където и да се намирате, е точно там, където трябва да бъдете, дори ако сте на емоционалното дъно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама
Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама