6 грешки, които всички майки допускат несъзнателно


6 грешки, които всички майки допускат несъзнателно
Снимка: iStock

През целия си живот трупаме опит, анализираме всички нюанси на живота, но никой не ни учи как да бъдем родители. Ето защо много млади двойки нямат идея какво да правят, когато бебето се появи в семейството. Това са най-често срещаните грешки, които почти всички майки допускат.

1. Винаги предпазвате бебето от настинка

Лекарите казват, че настинките са нормални за децата. Всеки път, когато тялото на детето победи над инфекция, то формира имунитет. Така че не слушайте бабите и другите доброжелатели, когато ви казват, че детето е „кекаво”. Нормалният брой настинки за деца от 0 до 3 години е 5-6 пъти годишно! Това, на което трябва да обърнете внимание, е колко бързо се възстановява малкият човек (трябва да не е повече от 7 дни).

2. Не обръщате внимание на коланите в столчето за кола

Всички родители осигурява столчета за кола на малките си наследници, но много малко от тях проверяват как е прикрепено детето, а това е не по-малко важно от висококачествената седалка. Ако детето е закопчано с помощта на 5-точков колан, щипката, свързваща коланите, трябва да бъде разположена в средата на гърдите на детето, а не върху коремчето. Ако детето е пораснало и може да използва обикновен колан, то трябва да обикаля рамото, а не да се врязва в шията.

СТРАННИТЕ СИБИРСКИ ОБИЧАИ ПРИ РАЖДАНЕ

3. Режете ноктите хоризонтално

Проблемът с врасналите нокти, от който страдат много възрастни, идва от детството. Ето защо е толкова важно да закръгляте леко ноктите на бебето, когато ги режете.

4. Носите бебето изправено в кенгуру

Разнообразните слингове, ергораници и кенгура са чудесна помощ на родителите, позволявайки им свобода на ръцете. Но не всеки знае, че те могат да бъдат вредни, ако бебето е поставено в тях неправилно. Малкото не трябва да е в изправено положение, защото натискът пада върху задните и тазобедрените стави. Тоест, тежестта трябва да бъде разпределена равномерно върху всички части на гръбначния стълб с фиксирана шия – с две думи, позата на тялото да е като костенурка с крачета настрани.

5. Държите бебето в коша за кола твърде дълго

Злоупотребата с кошовете за кола може да бъде опасна за бебетата. Педиатрите казват, че мускулите на врата все още не са здрави и дихателните им пътища са доста меки. Ето защо прекаленото накланяне на главата може да доведе до задушаване. Оставянето на бебето за повече от 2 часа в такова положение е нещо, което не бива да правите. По-добре е да прехвърлите детето си от седалката на кошара, когато пътуването приключи.

6. Смятате, че бибероните се ваш враг

Мнението, че залъгалките са вредни, няма медицинска подкрепа. Биберонът задоволява смукателния рефлекс и намалява риска бебето да сложи нещо опасно в устата си. И противно на много мнения, залъгалката не изкривява зъбите и не води до проблеми със зъбите, за разлика от смученето на пръст.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама