6 начина, по които хората отглеждат децата си по света, от които да се поучим


6 начина, по които хората отглеждат децата си по света, от които да се поучим
Снимка: Istock

Истината е, че няма точна формула как да бъдеш добър родител и често възпитанието и отглеждането на децата се определя до голяма степен от географските ширини, където са родени. От друга страна, всеки психолог ще ви каже, че методите, които работят при едно дете, може да бъдат пагубни за друго.

Днес ви представяме 6 интересни родителски стратегии, събрани от цял свят, от които може да почерпите опит за отглеждането на вашия наследник.

Вижте още: 6 начина, по които бащите скапват характера на синовете си

1. Дания

Датските родители често преформулират негативните емоции или събития по-положителен начин, за да научат децата си на оптимизъм. Вместо да казват на децата си в коя област са слаби, ги насочват да се развиват в това, в което са силни. За родителите в Дания е изключително важно да възпитават позитивни деца.

 2. Полинезийските острови

В Полинезия тежестта на родителството не пада само върху родителите, но и върху по-големите братя и сестри. Дори деца в предучилищна възраст помагат в отглеждането на по-малките деца.

3. Аржентина

В Аржентина дори най-малките деца нямат точен час за лягане. Според родителите там детето трябва да прекарва максимално време вечер със семейството си, защото това според тях е много по-полезно за развитието им от сън в 8 вечерта.

Вижте още: 11 златни принципа на Мария Монтесори за отглеждане на детето

4. Япония

Децата в Япония започват да се придвижват с превозни средства сами от много ранна възраст. Според японците това дава на подрастващите голяма самостоятелност. Често срещана гледка са деца без придружител във влакове, които пътуват на големи разстояния.

5. Виетнам

Във Виетнам децата се учат да ходят на гърне до 9-месечната възраст. Използването на памперси след тази възраст е абсолютно неприемливо за тамошните родители. Виетнамските родители използват конкретен свистящ звук като знак, за да „напомнят“ на бебетата си да седнат на гърнето.

6. Китай

В Китай бабите и дядовците играят решаваща роля във възпитанието на децата. Те живеят с децата и внуците си и следователно играят по-активна роля в тяхното отглеждане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама