7 идеи къде да заведете децата на 1 юни в София


7 идеи къде да заведете децата на 1 юни в София
Снимка: iStock/Guliver

Малки и големи с нетърпение очакват онзи ден в годината, който е посветен на най-важните хора - децата. Не е изненадващо, че всички обичаме 1 юни, защото освен че имаме възможност да прекараме цял ден с мъниците си, винаги има огромен избор от дейности и събития, планирани специално за тях. Ето няколко забавни начина да отпразнувате Деня на детето тази година в София.

1.”Как се кара метро” – 9.30ч, метродепо „Земляне”

Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура”, Столична община и „Метрополитен” ЕАД са подготвили възможност за едно по-различно преживяване на детския празник тази година. На 1 юни, между 09:30 и 14:30 ч. се дава възможност на децата да се качат на тренажьора за обучение на машинисти и да видят какви умения се изискват от тези, които „карат метрото“.

Тренажьорът се намира до метродепо „Земляне“ (в административната сграда). Най-лесният начин да се стигне дотам е като се използва метро и се слезе на метростанция „Красно село“, като се повърви малко пеша. Специалистите от „Метрополитен“ ЕАД ще ви разкажат любопитни факти за това как се строи и как се движи метрото.

2. Мъпет шоу и караоке с „Маргаритка” -17.30ч, Paradise Center

Главни участници в шоуто са любимите на децата Биби, Мими и Маргаритка. Точно на празника на децата, ще се запознаете и с най-новият ни приятел - малката маймунка Мънки! Мънки е персонаж от най-новата предстояща видео поредица на Маргаритка.

7 НАЧИНА ДА ОТГЛЕДАТЕ ПО-НЕЗАВИСИМИ И УВЕРЕНИ ДЕЦА

3. Детско празнично шоу в Борисова градина – 10.30ч

Между 10.30 и 16.30 часа ще можете да се забавлявате с детски представления на театър БХАЛГ, еко работилница и игри с награди в парк-театър ‘Борисова Градина”. Ще има и празничен концерт с гласовете и талантите на bTV и радио N-JOY.

4. „Островът на съкровищата” – парк Гео Милев, 10ч

Едно незабравимо приключение в света на пирати, индианци, карти на изгубени съкровища, весела музика, забавни игри за малки и големи, работилници за сръчност и придобиване на нови знания с организатор „Първите седем”.

5. Безплатен тенис и забавления – Тенис академия „Сесил Каратанчева”, 10ч

Ако вярвате, че спортът е най-добрият подарък за подрастващите, то задължително вземете предвид безплатния урок по тенис за деца на 1 юни.

6. Парти с Джули Марули – парк „Света Троица”, 10.30ч

С парти агенция Джули Марули малчуганите в парка ще могат да се забавляват от 10.30 до 12.00часа с аниматори и приказни герои, кът за рисуване на лица, много игри и изненади.

7. „Малки празнуващи, големи каузи” - QUARTAL FOOD PARK, 11Ч

Под шапката на TimeHeroes ще се проведе играта "Търсачи на съкровища в Quartal". Oт 11:00 до 19:00 часа всяко дете ще може да се включи в търсенето на сладки мечетa на територията на Quartal. На всеки изход екип ще дава карта, на която авантюристичните хлапета ще могат да отбележат къде са скритите "съкровищата". Всички открили верните локации на плюшените сладури ще получат сладко мече като подарък. „Оле Мале” по традиция ще се позиционират в Quartal Food Park с щанд - всеки закупил нещо красиво, изработено от майките на деца с увреждания от Оле Мале, ще подкрепи тяхната кауза.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама