7 нестандартни родителски съвета, които ще помогнат на всяка майка


7 нестандартни родителски съвета, които ще помогнат на всяка майка
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте нов родител, има много неща, които трябва да научите много бързо. Естествено, най-важно от всичко е да сте адаптивни, търпеливи и да съберете всички знания и информация, които можете, така че бебето ви винаги да се чувства спокойно и щастливо. Рано или късно ще забележите, че не всички традиционни методи, трикове и похвати, които се предават от поколение на поколение, вършат работа. И така, докато пишете своите собствени правила в родителството, днес ви предлагаме няколко нестандартни съвета, които гарантирано биха ви влезли в употреба.

1. Оставете бебето да реши колко да яде

Когато бебето започне да преминава към твърда храна, по-добре е да го оставите да развие своето собствено светоусещане за количеството храна, което иска да яде. За да постигнете това, можете да го оставяте да седи на масата по време на вечеря, да опипва различни текстури на зеленчуци и плодове, вместо да бутате лъжичка след лъжичка с шеметна скорост.

2. Споделяйте една стая, но не и едно легло

За да запазите бебето си в безопасност, по-добре е да го оставяте в креватчето му. Така намалявате взаимодействието с големи одеяла, възглавници, а пък и неволни движения от ваша страна.

ЗАЩО БЕБЕТАТА СЕ РАЖДАТ ПО-ЧЕСТО ПРЕЗ НОЩТА

3. Сменяйте страната на леглото

След като бебето ви се аклиматизира към креватчето си, експертите препоръчват да сменяте позицията, в която спи. Опитвайте се да редувате страните на леглото, за да въртите позицията на главата му. Това ще помогне да се избегне развитието на плоско петно от едната страна на главата.

4. Играйте игри

Да, дори и бебетата обичат игри. Посочете обект, който то може да разпознае бързо и се опитайте да го скриете. Вижте дали бебето е любопитно къде е отишъл предметът. Превърнете заниманието в игра на „криеница“.

5. Не къпете бебето всяка вечер

Препоръчително е да миете бебето само на местата, където се замърсява – например дупето. Цялостно къпане правете само 2 пъти седмично, тъй като в противен случай можете да изсушите кожата му и да насърчите развитието на обриви.

6. Дръжте го на прозореца, а не пред телевизора

Когато вашето бебе навърши 3 месеца, това е моментът, когато възгледът за света и това, което го заобикаля, започва да се развива. Помогнете му с нов поглед, като го държите пред прозореца – където проникват слънчеви лъчи, виждат се облаци, хора, дървета или прелитащи гълъби.

7. Не отлагайте миенето на зъби за „по-късно”

Когато бебето ви е между 5 до 9 месеца, първите зъбки обикновено започват да се появяват. Значи е време да започнете да миете зъбите му, независимо дали с марличка, или с накрайник за пръст. Избягвайте използването на паста за зъби, докато бебето не навърши около 18 месеца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама