Любовта на майката невинаги е здравословна


Любовта на майката невинаги е здравословна
Снимка: iStock

Любовта на майката не винаги ни носи щастие. Често вече порасналите деца чувстват последиците от такава нездравословна любов в продължение на много години. Един пример за такава "любов" е връзката между вечно контролираща майка и нейните пораснали синове. Децата ѝ често не успяват да се измъкнат от оковите на такава задушаваща любов, дори и след достигане на зряла възраст.

Какво чувстват синовете? Какво се случва с тях, как живеят?

За съжаление, по-често се обсъждат връзките на майките с дъщерите, които често придобиват нездравословни форми. Но, повярвайте ни, синовете страдат от постоянно наблюдение на майките - не по-рядко и дори по-често.

Отношенията на синове с техните майки са много важни за формирането на тяхната личност. Те най-пряко влияят на това как младите мъже ще общуват с други хора, както и с избраните от тях жени. Следователно поведението на контролираща майка може да има сериозни последици за живота на мъжа. Възможно е това да му попречи да стане наистина независим и щастлив.

Но за начало този проблем е доста труден за разпознаване. Факт е, че митът, че "момчетата не плачат и не се оплакват" е доста често срещан, затова много синове просто предпочитат да мълчат за възникналите трудности. Да искаш помощ за тях обикновено е нещо срамно.

Възрастните синове на контролиращите майки изпитват трудности. От една страна, те са разкъсани от най-конфликтните чувства, а от друга, не могат да споделят проблемите си с никого. Неизказаният закон на мъжкото поведение гласи, че мъжете не трябва да проявяват емоциите си, така че да не се считат за слаби. Особено в очите на момичетата.

Те изживяват всичко в себе си и реагират както трябва за мъжете: мълчат и страдат. Така младежът е изправен пред необходимостта да се примири с натоварващите искания на нарцистична и манипулираща майка.

5-ТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ГРЕШКИ, КОИТО ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ ДОПУСКАТ

Лъжи и отказ

Обикновено е трудно детето, което е отгледано от нарцистична и контролираща майка, да стане силна и независима личност. Следователно, за да оцелее, той трябва да прибягва до лъжи. Първо, той прави това, за да не разочарова майка си и да избегне упреците, а след това е толкова привлечен, че не може да се отърве от пристрастяване в зряла възраст.

Лъжата за дете е защитен механизъм, начин да скрие чувствата и емоциите си, да угоди на майка си и да се измъкне във всяка ситуация.

Трудности в комуникацията и отношенията

Майките манипулатори считат синовете си за свое собствено притежание и съответно ги третират като такива. За съжаление, тези токсични връзки не остават незабелязани. Те имат сериозни последици за емоционалното развитие, психологическата зрялост, независимостта и способността за вземане на решения в бъдеще. Изключително трудно е такъв човек да бъде открит и искрен в отношенията с момичетата, а оттам идват трудности и провали в отношенията.

В заключение подчертаваме един много важен момент. Мъжете, за разлика от жените, които се окажат в подобна ситуация, е много по-малко вероятно да потърсят професионална помощ. Въпреки факта, че страдат силно, те предпочитат да отричат ​​всичко и да не признават пред себе си очевидното. Това е мъжка психология. Те ще страдат и мълчат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама