Тези неща майка и дъщеря трябва да направят заедно поне веднъж в живота си


Тези неща майка и дъщеря трябва да направят заедно поне веднъж в живота си
Снимка: iStock/Guliver

Рано или късно майката и дъщерята стават приятелки. Това обикновено се случва, когато дъщерята стане тийнейджър. Тогава тя започва да разбира, че само на майка си може да сподели всичките си тайни, без да се страхува от осъждане, завист или конкуренция. За да направят връзката по-интересна и доверчива, психолозите препоръчват да се правят няколко неща, които разнообразяват живота на двете жени и ги сближават още повече.

Разгледайте стари албуми

Със сигурност майка ви има албум със снимки, в който тя все още е дете. Разглеждайте го по-често, задавайте на майка си въпроси за нейното детство. Така можете по-добре да я опознаете и да откриете нови аспекти на нейния характер.

Създайте семейна рецепта

Много е приятно да се готви с мама, особено ако този урок доставя еднакво удоволствие и на двете ви. Можете да изберете рецепта, която наистина харесвате, да промените комбинацията от съставки или да добавите нещо свое. Ако успеете да създадете вкусно ястие, продължете експериментите. Можете да предавате своите актуализирани рецепти от поколение на поколение.

Прочетете книга

Изберете роман с атрактивно заглавие и определете времето за четене. Всяка от вас принадлежи на различни поколения и ще ви бъде много интересно да се вслушате в мнението на другия. Всеки може да чете отделно. А друга опция е да седнете заедно на дивана и да слушате аудиокнига. Това ще ви помогне да успокоите нервите си и ще ви развесели.

Отидете на театър

Или на кино. Това е чудесна възможност да прекарате вечерта заедно, наслаждавайки се на избраната продукция или филм. Ако не сте се чувствали като приятелки, след такова преживяване ситуацията трябва да се промени.

5 НЕОБИЧАЙНИ НАЧИНА ДА СЕ РАЗВЕСЕЛИТЕ

Организирайте фотосесия

Младите хора много обичат да се снимат, за което свидетелстват публикации в социалните мрежи. Въпреки това няма да е много честно, ако в семейния ви албум няма професионални снимки, в които сте с майка си. Направете на родителя си изненада, като се свържете с добър фотограф. Чудесна идея е да вземете и баба си със себе си - три поколения жени.

Станете доброволец

Може би и двете много обичате да помагате на хора или животни? Тогава се присъединете към една от доброволческите организации във вашия град. Така ще се обедините в общи цели и ще получите възможност да общувате повече, не само в кухнята. Работата за другите ще ви помогне да осъзнаете колко важен е всеки момент в живота.

Засадете цветя

Ако имате градина или малък парцел земя, засадете любимите си цветя там. Живеете във висока сграда? Добре: можете да засадите растения по желание на входа, така че да радват не само на вас, но и на вашите съседи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама