Най-ценните уроци на мама


Най-ценните уроци на мама
Снимка: iStock/Guliver

Простите на пръв поглед уроци, на които мама ме научи в детството и юношеството, ми позволиха да придобия увереност, че мога да постигна всичко. Дори това, което изглежда невъзможно. Безусловната ѝ любов винаги ме подкрепяше, дори в моменти, когато амбициите ми далеч надхвърляха способностите ми. Мога да напиша томове за това, на което ме научи, но тези няколко много важни урока промениха живота ми напълно:

Вярвайте в себе си

Безусловната любов на майката ни учи да поддържаме вяра в себе си - дори когато другите хора са против нас.

Урок: Като остаряваме, се сблъскваме с безкраен поток от скептични хора, които се съмняват в нас и дори ни мразят. Следователно просто трябва да се примирите с това отношение. Разбирам, че не е лесно да поддържаш вяра в себе си, когато предлагаш на обществото нещо, което надхвърля традиционното и общоприето. Но нищо обикновено никога не е променило света.

Не усложнявайте ситуацията

Малко преди раждането на първото ми дете помолих майка ми да сподели някои родителски съвети от опита на отглеждането на мен и брат ми. Ние определено не бяхме обикновени деца.

"Винаги броях децата, които спокойно са си легнали в леглата в края на деня", отговори майка ми. "Ако те са две, разбирах, че в този ден съм си свършила добре работата."

Урок: ако ръководите компания, ще разберете, че всеки проблем, когато стигне до вас, нараства в размер, като снежна топка. И той дойде при вас именно защото никой друг не иска да го направи!

Вашата задача е да можете да виждате перспективата през мъглата от трудности.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА КАЗВАТЕ "ИЗВИНЯВАЙ"

Поемете отговорност за собствените си действия

Винаги поемайте отговорност за вашите действия - това вероятно е бил любимият съвет на майка ми от тези, които ми е давала в детството. И признавам си, в ранните си години взех някои наистина лоши решения. Но фактът, че ме принуди да поема отговорност за моя избор ме научи да не обвинявам другите за грешките си. Основният плюс в допускането на собствените си грешки е, че те ви помагат да научите важни уроци. А тези грешки, които не приемаме, не носят никаква полза.

Бъдете изобретателни

Урок: Никога не използвайте липсата на ресурси като извинение. Ако целта си заслужава, ще намерите начин да я постигнете с ресурсите, с които разполагате.

Без значение колко капитал имате, винаги се опитвайте да залагате на творческите си способности!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама