7 неща, за които майките НИКОГА не трябва да се извиняват


7 неща, за които майките НИКОГА не трябва да се извиняват
Снимка: iStock/Guliver

Майките, които са си спечелили тази титла наскоро, често трябва да се изправят пред различни предизвикателства. Уви, в това число влизат и постоянните забележки, коментари и непоискани съвети от околните. Ние обаче смятаме, че не трябва да се срамувате от неща, които идват с майчинството. Ето и за какво не е нужно да се извинявате.

1. Как и кога храните бебето си

Никой няма право да ви казва как, кога или къде трябва да храните детето. Така че не дължите извинение на никого, който смята, че знае от какво се нуждае вашето бебе по-добре от вас. Независимо дали решите да кърмите, или да използвате адаптирано мляко - този избор е само ваш. А що се отнася до мястото, не бива да се чувствате виновни, когато кърмите на обществени места. В крайна сметка бебето ви трябва да яде и не е ваш проблем, ако хората се чувстват неудобно.

2. Ако нямате много пари

Не е нужно да сте богати, за да можете да отгледате детето си добре. Но когато сте с ограничен бюджет, може да почувствате, че детето ви не получава достатъчно. Истината е, че всичко, от което се нуждаят децата, са вашите любов и грижи. И ако имате достатъчно пари, за да ги нахраните и облечете, не се чувствайте сякаш се проваляте като родител, щом не купувате играчки ежедневно.

3. Ако имате нужда от време за себе си

Ако някога имате нужда от малко време насаме, може да се почувствате зле от този факт - сякаш сте лоша майка. Това обаче не е вярно. Всички ние трябва да отделяме време за себе си от време на време и е разбираемо, ако искате да излезете с приятелките си или просто да изпиете едно кафе на спокойствие.

5 РОДИТЕЛСКИ ПОДХОДА НАЗАЕМ ОТ ЛИСА КУДРОУ

4. Ако къщата ви е разхвърляна

Не ставате внезапно разхвърляна жена или кофти домакиня, ако на пода има играчки, а кухнята е пълна с мръсни чинии. Грижата за детето си е работа на пълен работен ден, така че не се обвинявайте, ако нямате време или енергия да почистите всичко.

5. Ако не изглеждате както преди

Не дължите обяснение на никого, ако изглеждате по определен начин. Независимо дали косата ви е вечно вързана на рошав кок, или винаги носите едни и същи дрехи, никой няма право да коментира външния ви вид. И не е нужно да бързате, за да „си върнете тялото“ и да отслабнете във втората секунда, в която сте родили. Обичайте тялото си и факта, че то е успяло да ви даде детенцето ви.

6. Ако не винаги се чувствате щастливи

Грижите за дете могат да бъдат физически и емоционално изтощителни и може би не винаги знаете какво да правите. Майчинската “професия” е изключително трудна работа, така че е нормално да не се чувствате винаги добре.

7. Ако имате нужда от помощ

Всички си мислят, че когато сте родител,знаете как да се грижите за децата си сами. Да, майчината интуиция е силно развита, но това не значи, че не може да се почувствате неуспешни в родителството понякога. И е съвсем нормално да попитате някого за съвет или за помощ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама