Вие не сте просто майка, вие сте специален човек!


Вие не сте просто майка, вие сте специален човек!
Снимка: iStock/Guliver

Да бъдеш майка е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на една жена. Имате възможност и отговорност да отгледате децата си и да ги научите да бъдат най-добрите версии на вас. Вие сте там, за да им осигурите любов, подкрепа, разбиране и обич - и всичко това безплатно, безусловно.

Не е чудно, че има поговорка, че майката е единствената приятелка без интерес. Когато имате майка, ще имате вечен приятел и някой, с когото винаги ще можете да говорите за каквото и да било. Самата аз съм майка, знам колко сила, любов, обич, разбиране и търпение трябва да имате, за да отгледате децата си.

И така, следващия път, когато чуете някой да ви казва, че сте просто майка и това ви кара да се чувствате зле, моля, запомнете тези неща!

Вие сте най-добрият приятел на детето си

Вие сте човекът, който носи детето си със себе си в продължение на 9 месеца. Говорихте с него, обичахте го още преди да го родите.

То познават гласа ви. Децата могат да се успокоят, когато усетят миризмата ви. Те могат да спрат да плачат, ако просто сложите главата им върху сърцето си, защото това е звукът, който им е толкова познат.

Ако нещо се случи, първият им инстинкт ще бъде да ви се обадят. Защо мислите, че правят това? Защото вие сте номер 1 за тях. Вие сте техният герой, който може да накара всички лоши мисли да изчезнат.  Вие сте там, ако имат нужда от прегръдка и целувка. За тях вие сте универсалното лекарство за всичко, което ги боли. И това ви прави толкова специални.

7 НЕЩА, ЗА КОИТО МАЙКИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ

Вие сте техният лекар

В случай, че детето ви падне, то ще започне да плаче и веднага ще вика вашето име. То ще се нуждае от вас, за да го вземете на ръце и да го успокоите. Децата правят това, защото вие сте единственият човек, в който вярват. Чувстват се сигурни само в ръцете ви и няма рана, която целувката ви не може да оправи.

Също така, ако ги прегърнете и им кажете, че болката ще отмине, те всъщност ще ви повярват. Вие сте като техния частен лекар, независимо какво се случва с тях.

Вие сте техният любим готвач

Има поговорка, че няма храна като тази на мама. Майките наистина готвят прекрасно и от сърце, затова децата ви ще харесат всичко, което правите. Вие сте техният любим готвач, не го забравяйте!

Вие сте тяхната бавачка

И знаете ли какво? Справяте се страхотно! Въпреки децата и работата, която имате, вие успявате да поддържате къщата чиста през цялото време. Грижите се за всички, миете децата си, слагате ги в леглото и им разказвате истории за лека нощ. Работите 24/7 и нямате ваканция. Дори когато сте на почивка с децата си, вършите цялата работа, докато те се забавляват. Но когато видите тези усмивки на лицата им, сърцето ви се изпълва с щастие и удовлетворение.

Добра работа майки, толкова се гордеем с вас!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама