За какво винаги забравяме да благодарим на майките си


За какво винаги забравяме да благодарим на майките си
Снимка: iStock/Guliver

Понякога приемаме грижите на нашите майки за даденост. Още от невръстна възраст, та чак до зрялост, те винаги са там – силни и мъдри. Затова не е изненада, че сме свикнали до такава степен с присъствието и отношението на „мама” в живота ни, че забравяме колко благодарни трябва да бъдем всъщност. Ето за какво трябва да благодарим от време на време на най-великата жена, която някога ще познаваме.

1. За постигане на възможното и невъзможното в наше име

Майките на практика са си ангели-пазители. Тези жени са основата на всяко семейство – човекът, на когото винаги можем да разчитаме. Те преодоляват всякакви трудности и въпреки това успяват да направят себе си (а и тези около себе си) още по-издръжливи. Дори с редица финансови и емоционални проблеми, майките винаги ще успяват да хранят, възпитават и защитават в топли обятия своите рожби.

КЛЮЧОВИ ЗНАЦИ, ЧЕ ИМАТЕ ТОКСИЧНИ РОДИТЕЛИ

2. За това, че винаги ни поставя на първо място

Майките са идеалният пример за жертвоготовност. От носенето в утробата за 9 месеца до раждането, грижите на всяка стъпка, ученето по нощите и какво ли още не, майките са нашите герои. Тези жени винаги са били до нас, макар и скрити в сенките, дори това да е означавало пропускане на работа, пътуване, болест или някаква болка от тяхна страна.

3. За това, че ни превърнаха в смели и вдъхновяващи жени

Животът надали винаги е бил мил към нашите майки, но те бяха възможно най-мили към нас. Успяха да ни научат да виждаме живота в сладка, но реалистична перспектива. Преминаха през всички несгоди а гордо вдигната глава, за да ни поведат по пътя, показвайки ни как изглежда вдъхновението.

4. За всички преподадени житейски уроци

Това „не“ на купуването на скъпа играчка ни научи на стойността на парите. Караниците за писане на домашни ни научиха на важността на образованието. Отказът да ни пусне на всички онези пропуснати купони ни показа важността на безопасността и доверието.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама