Отворено писмо до дъщеря ми


Отворено писмо до дъщеря ми
Снимка: iStock/Guliver

Мила моя, искам да знаеш и помниш, че си обичана! Знай, че си дошла на този свят в точното време, в семейство, което ще направи всичко възможно, за да ти е лек пътя.

Не забравяй, че майка ти не е перфектна, дори не е близко до това, но никога няма да твърди, че е такава.Тя има демони и белези, които може никога да не заздравеят, но също има много любов да даде, така че бъди търпелива, дори когато те влудява.

Ще изпиташ върховете и паденията на живота - надявам се повече върхове. Ще срещнеш хора, които те вдъхновяват, предизвикват и променят по начини, които смяташ, че са невъзможни. Ще се наложи да излезеш с няколко страхливеца, да си подариш сърцето и да го счупят, преди да намериш някой, който е едновременно достоен и достатъчно смел, за да те обича. Някой ден ще станеш център на нечий свят. Но докато дойде този момент, дори за миг не си помисляй, че си счупена или негодна!

Овладей изкуството да не ти пука. И най-лошото нещо на света да се случи, на следващия ден ще изгрее слънце. Ще изядеш закуската си, ще изпиеш чая си и ще се оправиш. Дори най-лошите дни имат само 24 часа и това им е най-доброто.

МАЙКИ, НЕКА ДЕЦАТА СИ ОСТАНАТ ДЕЦА, ВЪПРЕКИ ПАНДЕМИЯТА

Бъди онзи човек, който не се страхува да попита някого дали е добре два пъти, независимо от отговора, а защото изглежда сякаш не е. Бъди от типа хора, които се усмихват на непознати, независимо дали им се усмихват в замяна.

Да обичаш себе си е важно, дори да ти звучи клиширано. Когато си сама в 3 часа сутринта, плачеш на пода и пиеш вино, надявайки се всичко да свърши, кой ще бъде там? Ти. Не забравяй, че за да обичаш това, което си, не можеш да мразиш преживяванията, които са те оформили. Не се притеснявай, има време, аз все още се уча…

Увери се, че правиш нещата за себе си. Другите хора няма да си спомнят избора ти след 20 години, но ти ще трябва да живееш с него всеки ден. И моля те, изгради живота си по такъв начин, че да не живееш, за да дойде уикенда или лятната отпуска. Не живей една и съща година на повторение, наричайки я „живот”. Живей всеки ден и прави това, което те прави щастлива!

И накрая, не забравяй, че без значение на колко години ставаш или на колко години ставам аз, ти винаги ще имаш моето сърце.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама