9 странни начина за определяне пола на бебето


9 странни начина за определяне пола на бебето
Снимка: iStock/Guliver

Един от най-вълнуващите моменти за всяка двойка, която очаква бебе, е да научи пола му. И ако днес с напредването на медицината това е възможно още в третия месец от бременността чрез кръвно изследване или ултразвук, то преди хората са измисляли какви ли не необичайни методи, за да узнаят дали бъдещата им рожба ще е момиче или момче.

Вижте още: Защо не трябва да "стискате", когато ви се ходи по-малка нужда

Днес ви представяме 9 необичайни метода за разкритие пола на бебето:

1. Позиция на Linea nigra

Мит: Някои смятат, че пигментацията на корема ви може да предскаже пола на вашето бебе. Повечето бременни имат т.н linea nigra - пигментирана вертикална линия, която минава над стомаха им. Според мита линия, която спира до пъпа, означава, че имате момиче, докато дълга линия, която се издига към гърдите, означава момче.

Реалност: Наличието или позицията на тази пигментирана линия няма доказана връзка с пола на бебето. Linea nigra е често срещано явление по време на бременност и се причинява от хормонални промени в тялото.

2. Кожни проблеми

Мит: Момиченцето ще вземе красотата на майката, докато момченцето не го прави. И така, поверието предполага, че ако получите акне, това е знак, че носите момиченце.

Реалност: Хормоналните промени играят важна роля за развитието на акне по време на бременност, независимо от пола на бебето. Променливите нива на хормоните могат да доведат до повишено производство на мазнини, запушени пори и в крайна сметка до появата на кожни проблеми.

3. Храна

Мит: Популярно е вярването, че полът на вашето бебе може да повлияе на апетита ви за храна по време на бременност. Твърди се, че ако носите момче, ще ви се ядете повече сол, а ако е момиче, ще жадувате за сладкиши.

Реалност: Няма научни доказателства в подкрепа на това твърдение. Предпочитанията към определена храна по време на бременност е по-вероятно свързано с хормонални промени и повишените нужди на организма от хранителни вещества и няма никаква връзка с пола на детето.

Вижте още: Масаж на вагусния нерв, който ще ви освободи от стреса (ВИДЕО)

4. Настроение

Мит: Често срещано схващане е, че полът на вашето бебе може да повлияе на настроението ви по време на бременност. Митът предполага, че ако носите момиче, ще сте по-усмихната, а с момче по-изнервена.

Реалност: Хормоналните промени, физическият дискомфорт и емоционалното пътуване за подготовката да станете родител могат да допринесат за промени в настроението. Тези промени не са показателни за пола на бебето, а са по-скоро естествен отговор на различните стресови фактори, които идват с бременността.

5. Партньорът напълнява

Мит: Има общоприето схващане, че ако партньорът на бременна жена започне да наддава, това означава, че ще има момченце.

Реалност: Въпреки че е вярно, че някои партньори могат да получат наддаване на тегло по време на бременността на половинката си, това няма научна основа като индикатор за пола на бебето. Наддаването на тегло, наблюдавано при партньорите, обикновено се нарича синдром на Кувад. Това е психосоматично състояние, свързано със съпреживяване на симптомите на бременната от страна на половинката на бременната жена.

6. Сухи ръце

Мит: Някога имаше широко разпространено вярване, че сухите ръце по време на бременност са знак, че майката носи момченце, докато меките ръце показват момиченце.

Реалност: Бременността води до различни хормонални промени в тялото, което може да причини суха и сърбяща кожа при много бъдещи майки, независимо от пола на бебето.

7. Бебешки пулс

Мит: Твърди се, че бебетата с пулс под 140 са от мъжки пол, докато тези с пулс над 140 са от женски.

Реалност: Медицинската общност отдавна е развенчала този „метод“. През 2006 г. проучване установи, че няма разлики, свързани с пола, в сърдечната честота на плода през първия триместър. Но не е изненадващо, тъй като сърцата на бебетата като цяло бият по-бързо от тези на взърастните.

Вижте още: 6 необичайни симптома, с които тялото ви показва, че имате проблем

8. Тест с ключ

Според популярна легенда начинът, по който вдигате ключ от земята, уж може да идентифицира пола на вашето бебе. Поверието предполага, че хващането на ключа за извитата горна част означава, че носите момиче, докато хващането за тясната, назъбена част означава, че имате момче.

Освен това митът гласи, че вдигането на ключа в самия център означава, че имате близнаци. В този метод обаче няма абсолютно никаква истина.

9. Тестът със сода бикарбонат

Мит: Още един странен начин да разберете пола на бебето. Някои хора казват, че ако сте бременна, можете да сложите урината си в чаша и да добавите малко сода за хляб. Ако шупне, ще имате момче, а ако не, ще имате момиче.

Реалност: Реакцията на содата няма връзка с пола на вашето бебе. Концепцията се основава на приказките на старите баби и няма никаква научна обосновка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама