6 необичайни симптома, с които тялото ви показва, че имате проблем


6 необичайни симптома, с които тялото ви показва, че имате проблем
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено не се тревожим за здравето си, докато нещо не започне да ни боли. Въпреки че дори най-здравите хора могат да изпитат от време на време дискомфорт, има някои здравословни неразположения, които не бива да пренебрегваме.

Вижте още: Народна рецепта с червен лук лекува щитовидната жлеза

1. Изпражненията ви плуват

Въпреки че изпражненията обикновено потъват в тоалетната, има определени промени в тялото ви, които могат да накарат изпражненията ви да плуват. Някои храни, които ядете, могат да доведат до образуване на газове в изпражненията, предотвратявайки потъването им. Плаващите изпражнения обикновено не са нещо, за което да се притеснявате, но може да искате да намалите храни като боб, мляко или ябълки, защото те могат да причинят газове.

2. Очите ви винаги са сухи

Очите ви може да са сухи и сърбящи, ако прекарвате твърде много време на екрана на телефона или компютъра си. Но ако забележите силна сухота в очите и устата си, това може да е признак на възпаление. Хроничната сухота в очите може да бъде причинена от инфекция в жлезите, които произвеждат сълзи и слюнка.

3. Косопад

Ако внезапно забележите силен косопад, това може да е знак, че имате дефицит на желязо.

4. Винаги ви е студено

Ниските нива на хормоните на щитовидната жлеза забавят метаболизма ви и това може да ви накара да почувствате студ дори в топла стая.

Вижте още: НЕ изхвърляйте царевичната коса, това са ползите от нея

5. Зъбите ви са чувствителни

Ако зъбите ви са чувствителни към горещи или студени храни, това може да е признак за проблеми с червата. Зъбната ерозия и чувствителността на зъбите могат да показват киселинен рефлукс. Той може да увреди защитния слой на зъбния ви емайл, но ако вашият зъболекар идентифицира проблема навреме, той лесно може да бъде излекуван.

6. Силна жажда

Пиенето на достатъчно вода е жизненоважно за нашето здраве, но ако постоянно изпитвате жажда, това може да е симптом на диабет. Тъй като диабетът причинява натрупване на глюкоза в кръвта, бъбреците ви работят по-усилено, което от своя страна води до повишено уриниране и жажда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама