Момчетата имат повече емоционални нужди от момичетата

  • Момчетата имат повече емоционални нужди от момичетата
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 24.02.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Още от крехка възраст момчетата са научени, че трябва да „бъдат мъже“. Те вярват, че емоциите са по-скоро „женско нещо“ и това често води до ситуации, в които не знаят как да изразят правилно и да се справят със своите чувства. Ново проучване установи, че момчетата се нуждаят от емоционална подкрепа доста повече от момичетата и това напълно променя „правилата на играта“.

Мозъците за момчета и момичета се развиват по различен начин

Мъжкият мозък е по-тежък, с по-голям хипоталамус. Това е така, защото момчетата получават прилив на тестостерон в третия триместър на бременността, което освен че прави мозъка им по-тежък, насърчава и по-голяма мускулна маса. И макар това да подпомага физическата сила, в същото време лишава от определени качества като саморегулиране на емоциите.

Момичетата узряват по-бързо от момчетата

Мозъците на момичетата се развиват с много по-бързи темпове от тези на срещуположния пол. Според проучването, мозъкът на новородено момиче е психологически подобен на мозъка на момче на 6-седмична възраст.

Момчетата са по-уязвими към стреса на майката

Мъжките ембриони са по-уязвими към майчин стрес, което предполага, че дори в момента на зачеване мъжете са по-уязвими от жените. Освен това, те са по-склонни към нарушения като церебрална парализа и преждевременно раждане. Всичко това подсказва, че третирането на момчетата със същата доза емоционалност и любов, с която бихте обгрижвали момиче, няма да проработи. Те имат доста по-големи нужди, дори чисто физически – под формата на гушкане.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.