Шокиращи истини за бременността


Шокиращи истини за бременността
Снимка: iStock/Guliver

Когато забременеете, има много неща, които никой не ви казва. Например - знаете ли, че когато ви правят епидурална упойка по време на раждане, в повечето случаи имате нужда от катетър, за да не се напишката върху себе си? Ох! Предлагаме ви няколко истини, които може да ви шокират, но и да ви помогнат да се подготвите, ако ще раждате за първи път.

1. Може да се напишкате, когато се смеете или кашляте

Може би няма да може да имате контрол над пикочния си мехур, когато се смеете или кашляте. Не е случайност бременните да се напишкват, когато кихат, но за щастие има дамски превръзки.

2. Може да ядете храни, които преди не сте понясали

Когато сте бременна, вашите вкусове се променят, затова не се изненадвайте, ако започнете да изпитвате глад за храни, които преди не сте можели да понасяте.

3. Може да ви се прави повече секс

Заради повишените хормони може да имате по-голямо либидо. Но заради сутрешното гадене и болките в кръста сексът може да не е толкова приятен.

4. Може да използвате бременността като извинение, за да се измъквате от неща

Когато не ви се ходи някъде или не ви се прави нещо, винаги може да кажете, че заради бременността не се чувствате комфортно. "Уморена съм.", "Болят ме краката"... са само част от извиненията, които може да използвате.

5. Може да реагирате прекалено емоционално

Повишените хормони се отразяват и на настроението на бременната жена. Не се изненадвайте, ако започнете да плачете без причина или пък се развикате на съпруга си.

6. Може да плюете като мъж

По време на бременността може да произвеждате повече слюмка. Затова може да плюете в мивката или в пликче, когато никой не гледа. 

7. Може да имате повече газове

Повишеното производство на газове е един от неприятните ефекти на бременността. Може да ви се допръцка навсякъде - в супермаркета, на улицата..

8. Може да се наакате на родилната маса

Това е доста неприятно, но трябва да сте подготвена, че може да се случи. Когато напъвате, понякога излизат и други неща. Хубавото в случая е, че в този момент това ще е последното нещо, което ще ви интересува.

9. Може да се наложи да ви зашият

Ако се разкъсате по време на раждане, може да се наложи да ви зашият отдолу. Не е приятно, но да държите новороденото си бебе в ръце е най-важно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама