Quantcast
назад
напред

Семейство

Тайната на 80-годишния брак на една двойка

  • Тайната на 80-годишния брак на една двойка
    Снимки: iStock/Guliver
    Дата: 15.02.2017
Снимки: iStock/Guliver
Дата: 15.02.2017
Всяка двойка иска любовта им да трае вечно. Мори и Бети Маркоф от Лос Анджелис са женени почти от 80 години и споделиха своята тайна за дългогодишния си брак, макар че никога не са казвали "Обичам те".

Те са заедно от 78 години, но казват, че не съществува някоя невероятна тайна за успешен брак, а ключът е в "толерантността и уважението".

100-годишната Бети каза пред Observer: "Просто не позволявайте всяко недоволство да се превръща в гняв. Толерантност и уважение. И трябва да го харесвате. Мори никога не би използвал думата любов, аз го правя, но действията са еднакви и от двамата."

Попитан защо никога не е казвал на съпругата си, че я обича, 103-годишният Мори обясни: "За мен любовта е налагаща се, контролираща и изискваща. Думата, която по-скоро бих използвал, е "грижовност". Вас ви е грижа за хората. "Грижа" за мен има много по-дълбоко значение. Любов е езотерична дума, но и също така се използва за други много различни неща. Например: Обичам да играя тенис. Постоянно прегръщам и целувам Бети. Наистина много ме е грижа за нея".

Двойката, която се запознава на сватба в Ню Йорк през 1938, ще се появат в книгата "Ageing Gracefully", която документира историите на столетници.

Google+ коментари
Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.